Понравился ли вам блог?

суббота, 1 октября 2011 г.

з чого починати вишивати

Вишивати рахунковим швом косий хрестик легко, впевнені всі, хто вишиває роботи цієї технікою. Зміст цієї статті був викликаний нещодавнім спілкуванням з майстринею з досвідом. Мене дуже здивувало, що можна просто купити схему в магазині по рукоділлю або на розкладці, по запропонованим ключу купити нитки, шматок тканини.І почати шити.
     Вишивка, такою простою на перший погляд технікою, як косий хрестик також вимагає певного підготовчого етапу. Схеми для вишивки досить часто порівняно дешевші наборів і тому їх купують вишивальниці частіше.

    Якщо ви купили схему для вишивки, не поспішайте одразу вишивати. Якщо є до схеми опис - обов'язково прочитайте його. Якщо ви вирішили вишивати дійсно шедевр, то будьте готові, що можуть бути труднощі, потрібно вміння, майстерність. Складнощі, наприклад, зробити дзеркальне відображення всього візерунка або його частини. Часто куплена схема для вишивки візерунка складається тільки з загального візерунка, а на фото поряд зі схемою запропоновано декілька схематичних розташувань візерунка на виробі. Необхідно самому правильно розрахувати кількість тканини та розміщення візерунка на виробі. 
Наступний важливий момент. Не завжди кольори надрукованих кольорів ниток у схемі, відповідають кольорам ниток в палітрі ниток того чи іншого виробника. В основному кольору ниток в схемах розроблені відповідно палітрі кольорів ниток муліне DMC. Якщо ви вирішили вишити картину за запропонованою схемою якісними, дорогими нитками і на такій же канві, не поспішайте купувати все одразу, не подумавши. У спеціалізованих магазинах по рукоділлю, де ви купуєте нитки, завжди є палітра від виробника всіх кольорів ниток муліне. Звірте запропоновані кольори ниток на схемі з кольорами ниток в палітрі. Якщо вам всі нитки сподобалися, це ідеально, але буває, що якісь кольори ниток не сподобалися. В окремих місцях картини нитки губляться або «рвуть», умовно кажучи, картину. Тоді підберіть по палітрі нові кольори ниток і замініть їх на раніше запропоновані.
    Можу сказати з власного досвіду останніх невеликих робіт: «Різдво» я замінила три кольори ниток, «Марія з Ісусом» я замінила всі кольори ниток тому, що я хотіла вишити картинку такими кольорами ниток, як були на схемі, вони з палітрою кольорів DMC не збігалися і згодом були замінені усі кольори ниток. У зображенні «Туфелька з букетом троянд» було замінено п'ять кольорів ниток муліне DMC.

     Для вишивання використовують різні голки. Їх усіх можна розділити на: спеціальні та універсальні. Спеціальні голки використовують для виконання узорів, тільки в певній техніці. До них можна віднести: голки для набивної вишивки, голки для вишивання стрічкою та інші. Універсальні голки, зображені на фото, можна використовувати для виконання візерунків у різних техніках і різними нитками. Це голки тонкі, довгі з маленьким довгастим вушком. Для вишивки візерунків у рахункових техніках використовують голки з затупленим кінцем. Намагайтеся вишивати на зап’яленій тканині. Одне можна сказати точно, щоб відтворити схему у вишивку необхідне вміння і терпіння, але, у жодному разі не поспіх.

   

Комментариев нет:

Отправить комментарий